HAZARDTÜRK
HOŞGELDİNİZ BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ
YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ 2251_afet1
HAZARDTÜRK
HOŞGELDİNİZ BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN LÜTFEN ÜYE OLUNUZ
YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ 2251_afet1
HAZARDTÜRK
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HAZARDTÜRK

DOĞAL AFETLER,ARAMA KURTARMA,YANGIN,KBRN (NBC), İLKYARDIM,ASTROLOJİ PAYLAŞIM PORTALI
 
AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Misafir
Misafir




YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ Empty
MesajKonu: YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ   YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ Icon_minitimeCuma Ara. 24, 2010 7:32 am

YÖNERGELER

Afet ve Acil Durum Yönetimi BaşkanlığıYetki Devri ve İmza Yetkileri Yönergesi



T.C.
BAŞBAKANLIK
AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI
YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ



Amaç
Madde 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının imzaya yetkili makamlarını belirlemek; verilen yetkileri belli ilke ve usullere bağlamak; alt kademelere yetki tanıyarak sorumluluk duygusunu geliştirmek; üst makamlara düşünme, politika belirleme ve önemli konularda daha sağlıklı karar almak için zaman kazandırmak, bürokratik işlemleri kısaltarak hizmetlerde sürat ve verimliliği arttırmaktır.

Kapsam
Madde 2- (1) Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına ait imza yetkilerini ve bu yetkilerin tam ve etkili olarak kullanılmasına ilişkin ilke ve usulleri kapsar.

Dayanak
Madde 3- (1) Bu Yönerge, 29.05.2009 tarihli ve 5902 sayılı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunu ile 10.10.1984 tarihli ve 3056 sayılı Kanun hükümlerine dayanılarak çıkarılmıştır.

Tanımlar
Madde 4- (1) Bu Yönergenin uygulanmasında;

Başkanlık : Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığını,

Başkan : Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanını,

Birim : Daire Başkanlıkları, Hukuk Müşavirliği, Özel Kalem Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi Müdürlüğü, çalışma grup başkanlıkları ile Başkanlık teşkilatında yer alan her türlü yönetim kademelerini,

Birim Amiri: Daire Başkanı, 1. Hukuk Müşaviri, Özel Kalem Müdürü, Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi Müdürü, çalışma grup başkanları ile Başkanlık teşkilatında imzaya yetkili tüm yöneticileri,

ifade eder.


Genel Esaslar
Madde 5- (1) Bu Yönergenin uygulamasında aşağıdaki esas ve usuller göz önünde bulundurulur:
a) Her kademedeki yönetici yetkilerini kullanırken Başkanlık hizmetlerinin hedeflerine ulaşılmasında düzenli bir çalışma ortamı sağlamak ve hiyerarşiye uymakla yükümlüdür.
b) İmza yetkililerinin izin, rapor, geçici görev vb. sebeplerle görevlerinde bulunmadığı hallerde, vekili imza yetkilerini kullanır ve yapılan önemli işler hakkında asil yetkiliye sonradan bilgi verir.
Her imza yetkilisi, bu yönergede yer almayacak işlemler ile ilgili astlarına devredeceği yetkilerini yayımlayacağı iç genelge ile duyurur.

c) Başbakan tarafından kendilerine devredilen imza yetkileri kullanılırken yazışmalarda/onaylarda “Başbakan adına” (Başbakan a.) ibaresi kullanılır. Başbakanlık birimleri arasındaki yazışmalarda bu ibare kullanılmaz.

d) Birim amirlerinin, herhangi bir sebeple görevleri başında bulunmamaları halinde, yerlerine vekâlet edecek yönetici için ilgili Makamdan Olur alınır.

e) Birimlerin evrakı ilgili Daire Başkanına paraf/koordine ettirilmedikçe Başkanın imzasına sunulmaz.

f) Birim amirleri kendi birimlerinin iş ve işlemleri hakkında bilgi sahibi olacaktır.

g) Resmi evrakı paraf edenler, yönetim basamaklarındaki sıraya göre evraktaki bilgi ve kararları değiştirebilir ve düzeltebilir. Bu evraktaki en son değiştirme ve düzeltme yetkisi, imza yetkisine sahip olan yöneticinindir.

h) Birden fazla birimi ilgilendiren yazıların paraf kısmında, koordinasyon birimi olarak ilgili personel ve birim amirinin de parafı bulunur.

ı) Kendilerine yetki devredilenler, tüm yetkilerini hukuka ve usule uygun olarak kullanmakla yükümlüdürler.

i) Bir üst kademedeki yönetici, başında bulunduğu birimdeki bütünlüğü sağlamak için yetkilerinin bir kısmını kendi üzerinde alıkoyabilir. Gerek görüldüğünde bu yönergede devredilen yetkiler alt derecedeki amirlerin bilgilendirilmesi kaydıyla üst Makamlarca kullanılabilir.

j) Başkanlık birimlerinin yazıları Bakanlar Kurulu tarafından yayımlanan ve 02.12.2004 tarihli ve 25658 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Resmi Yazışmalarda Uygulanacak Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik” hükümlerine uygun şekilde hazırlanır.

Sorumluluk
Madde 6- (1) Bu yönerge ile verilen yetkilerin kullanılmasından ve esasların uygulanmasından ilgili yöneticiler sorumludur. Yönergede hüküm bulunmayan hususlarda ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.

(2) Görev ve işlemlerin sonuçları olan resmi evrakları paraf eden, imzalayan görevliler ve yöneticiler, bu evraklarda yazılı bilgilere, kararlara ve işlemlere katıldıklarını, onayladıklarını belirtmiş ve sorumluluğu da paylaşmış olurlar.

Yetkililer
Madde 7- (1) Bu Yönerge gereğince imzaya/onaya yetkili amirler ve yetkileri ekli cetvelde gösterilmiştir. Başbakan’ın imza yetkisine/onayına sunulması gereken konular hariç cetvelde yer alan yetkililer/yetkilerle ilgili olarak değişiklik yapmaya ve yeni imza yetkilileri ve konuları belirlemeye Başkan yetkilidir.


Yürürlük
Madde 8- (1) Bu Yönerge onay tarihi itibariyle yürürlüğe girer.

Yürütme
Madde 9- (1) Bu Yönerge hükümlerini Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı yürütür.







Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
YETKİ DEVRİ VE İMZA YETKİLERİ YÖNERGESİ
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» KURBAĞA ADAM YÖNERGESİ
» PERSONEL KİMLİK KARTI YÖNERGESİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HAZARDTÜRK :: AFAD :: YÖNERGELER-
Buraya geçin: